Parochieblad

Jaargang10/11 nummer 12/01.

24 november, Christus, Koning van het Heelal, 10.30 uur in de kapel

Door celebrant gehouden preek:
Sinds enkele jaren is er op deze zondag van Christus Koning extra aandacht voor jongerenpastoraat. Landelijk en in ons eigen bisdom ontstaan er initiatieven om jongeren een platform te geven waar ze terecht kunnen.
Volgende week zondag starten we met onze nieuwe jongerengroep in Sittard. Een ander voorbeeld is de Winterdriedaagse voor jongeren van 2 t/m 5 januari in Gemert. En als laatste voorbeeld: er is een online platform gelanceerd voor jongeren met de naam ‘credo’, het wil jongeren helpen om katholiek te worden. Tegen alle negatieve trends in blijkt er een groeiende groep jongeren te zijn in Nederland, die het katholieke geloof wil leren kennen.  Deze nieuwe innerlijke honger laat zien dat de Kerk leeft! Ik heb een nieuwe benoeming gekregen. Ik ben dan verantwoordelijk voor de groep Jongeren in onze Bisdom Roermond.
Beste broeders en zusters in Christus, we vieren vandaag het hoogfeest van Christus Koning. De eerste lezing was genomen uit de profeet Daniel uit het Oude Testament. Men neemt aan dat dit Bijbels boek in de 6e eeuw voor Christus is geschreven. Daniel deed een mooie voorspelling over de Messias die zou gaan komen, hij zegt: “Toen werd hem heerschappij gegeven, luister en koninklijke macht; alle volken, stammen en talen brachten hem hun hulde.”
Pilatus heeft aan Jezus gevraagd “Zijt Gij de koning der Joden?”. Hij antwoordt ‘ja’, Hij verkondigt de waarheid, Hij spreekt de waarheid, Hij leeft de  waarheid voort. Hij is koning die van de waarheid getuigt, en iedereen die op zoek is naar de waarheid luistert naar Hem. De waarheid is heel belangrijk voor mensen. En Hij voegt daar nog iets heel belangrijks aan toe: ‘Mijn koningschap is niet van deze wereld’. Hij bedoelt hiermee het rijk der hemelen; Hij is onze Koning, door Hem zijn wij vrij.
Door Jezus krijgen wij het koninkrijk van God. Het koninkrijk zal nooit ten onder gaan. Dat hoorden we in de eerste lezing, in het visioen van de profeet Daniël. ‘Zijn heerschappij is een eeuwige heerschappij, die nooit vergaat. Zijn Koninkrijk gaat nooit ten gronde’, zegt hij. En het zal nooit ten gronde gaan, omdat God met de mensen is. En onder die mensen zullen er altijd velen zijn die in hun zoektocht tijdens het leven luisteren naar de waarheid die Jezus verkondigt. 
Jezus is dus helemaal geen koning van macht en heerschappij, maar van liefde, vrede en gerechtigheid. Hij is op de wereld gekomen om ons te leren hoe we kunnen meebouwen aan  het Koninkrijk van God, dat helemaal anders is dan wereldse koninkrijken. Want het is een  Rijk waar de aandacht niet uitgaat naar macht, bezit en eigenbelang, maar naar armen, zieken, gehandicapten, blinden, doven.
Een Rijk waar de Zaligsprekingen de enige leefregel zijn. Een rijk waar men nederig is en troost brengt aan mensen die treuren. En ook zachtmoedig en barmhartig, zodat men kan vergeven en vergeten. En zo zuiver van hart en van doen en denken dat men altijd op zoek gaat naar vrede en gerechtigheid. Een Rijk met maar één gebod: ‘Bemin God bovenal en bemin uw naaste zoals uzelf.’ Een droom van een Rijk. Van dat Rijk getuigt Jezus, en van dat Rijk is Hij Koning. Het zijn grote en ook bekende woorden, want ze vormen de basis van ons christendom. Wij kunnen ook als christenen samen ons koninkrijk bouwen. Hoe?
Ik doe het project naar India. Jullie hebben gehoord, wij kunnen ook samen voor de arme kinderen een school bouwen. Ook kunnen wij onze handen en hart openen om – uit naastenliefde voor de armen – samen met elkaar hun koninkrijk te bouwen.  Zo kunnen wij samen een school bouwen in India.
We zijn niet alleen maar om te luisteren, maar ook proberen ernaar te leven. Dit feest dat meteen de laatste zondag van het kerkelijk jaar is. Volgende zondag begint er dus een nieuw kerkelijk jaar, met de eerste zondag van de advent. Wij kunnen ook samen de mensen in India helpen, in dit nieuwe kerkelijke jaar en komende Kerstmis, om een school te bouwen.  Jezus is de Koning van het heelal, en de Vorst vol liefde, vrede, gerechtigheid en eeuwigheid.
Amen.

“DE BRUG VAN OUD NAAR NIEUW”

Beste Mensen in Christus,
Het jaar 2024 is weer bijna ten einde. We gaan onderweg naar Kerstmis. Elke jaar vieren wij Kerstmis. Een periode waarin we de traditie hebben om even stil te staan bij het nieuwe licht dat zolang geleden in de wereld kwam. Een brug bouwen in de duisternis is een prachtig thema en heeft eeuwen lang veel mensen geïnspireerd. Maar er is ook veel duisternis en er lijkt wel meer en meer duisternis te komen. Belangrijk dus om nog even extra goed na te denken over een brug bouwen en stil te staan bij onze eigen taak als mens in de duistere wereld.
De mens als bruggenbouwer:
In veel oude tradities wordt de mens gezien als een wezen dat deel uitmaakt van twee werelden: de wereld van de duisternis en de wereld van het licht. De mens heeft een bijzondere taak en functie in de schepping gekregen, namelijk om een brug te bouwen tussen beide werelden. Door de brug te bouwen brengen we op onze wijze licht in de duisternis. Licht kun je op veel manieren verstaan: bewustzijn, liefde, aandacht, harmonie, schoonheid, eerlijkheid, veiligheid en ook nog op vele andere wijzen. Dat moet gebracht, uitgebeeld en geleefd worden. Zo kunnen we allemaal een stap zetten om licht in de wereld te brengen. Als mensen kunnen wij samen een brug bouwen tussen de mensen en tussen het geloof. In de parochie Heugemerveld komen mensen uit verschillende landen en met verschillende culturen samen. Dat betekent dus, dat Kerstmis alle mensen uit verschillende landen in de parochies samenbrengt. Wij zijn mensen, die samen willen leven en een goede verstandhouding met elkaar willen opbouwen. Niet alleen met elkaar, maar zeker ook met God. Als wij met God een goede en mooie relatie opbouwen, krijgen wij heel veel liefde en heel veel genade van God.
Een goed begin voor het nieuwe jaar: bouw een brug
Kerstmis is het feest van het nieuwe licht dat ons eraan herinnert waarom we leven. De mens is een creatief en intelligent wezen. Hij kan zijn kwaliteiten aanwenden om bruggen te bouwen samen met elkaar. Door een brug te bouwen, krijgen wij een goede relatie met mensen en met God. We beginnen het nieuwe jaar vaak met goede voornemens. Wij kunnen als mensen samen werkelijk een brug bouwen. Kortom, bouw een brug! Doe allemaal mee. Fijne kerst.​
Kapelaan Austin

De Pastoor, de Kapelaan, het bestuur en de vrijwilligers wensen alle parochianen en bezoekers van de Koepelkerk een Zalige Kerstmis en een gezond 2025.

Sjef Hutschemakers, Banholt 1931-Sint Geertruid 2017

Kerstmis, samen vieren

“Er is veel veranderd,” zegt de ezel, terwijl hij met de os in de avondschemer over de Groene Loper kuiert, op weg naar de Koepelkerk. “Ook voor ons. We waren gewone dieren, nu zijn we knuffels,” moppert de os. “De mensen weten niet meer wat een os is,” plaagt de ezel. “En in jouw wei staat een bordje Niet Voeren,” kaatst de os terug.  “Blijven de mensen Kerstmis vieren, en worden wij dan nog uitgenodigd?” vraagt de ezel. “Tradities sneuvelen als de betekenis verloren gaat,” antwoordt de os. Stil passeren zij de nieuwe woningen waarvan de ramen laten zien wat kerstmis tegenwoordig inhoudt. De Groene Loper oogt als een omgevallen kerstboom met bonte versiering en dit jaar met traditionele en moderne tinten waaronder regenboogkleuren. “Hoe heeft Kerstmis zo kunnen veranderen?” vraagt de ezel zich af.
De os antwoordt zoals hij vroeger de kar trok, langzaam maar zeker. Zijn verhaal is in het kort als volgt.
De apostelen Mattheüs en Lucas hebben het eerste kerstverhaal geschreven. Zij beschrijven Maria en Jozef als gewone mensen die naar Bethlehem reizen, een kind krijgen en het neerleggen in een voerbak bij gebrek aan beter. Over een stal of grot wordt in de Bijbel niet gesproken. Dit aardse tafereel wordt heel bijzonder als dieren, herders en koningen opdagen om het kind te vereren. En dat alles met een prachtige ster aan de hemel. Mattheüs en Lucas vertellen ons dat God als een mens onder ons is gekomen.
De geboorte van Jezus Christus wordt al in de vroege Middeleeuwen op 25 december gevierd en valt samen met een bestaand populair feest om de terugkeer van het licht na de langste nacht van de winter te vieren. De Bijbel noemt geen geboortedatum van Jezus. De christelijke Kerstboodschap gaat over eenvoud en hoop op verlossing. De stal, voerbak, os, ezel en herders symboliseren de eenvoud. Het licht de hoop op verlossing.
De kerstboom gaat met Duitse emigranten naar Amerika en wordt daar met een Sinterklaas-achtige Kerstman populair. En dat waait in de twintigste eeuw over naar Europa. Kerstmis krijgt meer betekenissen: een religieuze, culturele, commerciële en sociale en ieder met zijn eigen gebruiken. Kerstmis vieren verhuist van de gemeenschapskerk naar de individuele huiskamer. Liturgische kerkdiensten maken plaats voor het versieren van een kerstboom, het uitwisselen van cadeaus, samen eten, extra fraaie winkeletalages bewonderen en goede doelen steunen. Er is veel veranderd, maar het samen vieren blijft. Eenzaamheid wordt in een omgeving van gezelligheid extra hard gevoeld.
Franciscus van Assisi is zijn tijd ver vooruit als hij de Kerstboodschap in een aansprekend beeld onder de ongeletterde mensen van zijn tijd wil verspreiden. In 1223 ‘vindt hij de kerststal uit’. Toen pas kwamen de stal, os en ezel in beeld. De ezel dient de armen. De os staat voor geduld en arbeid. De kerststal laat zien dat ware grootheid vaak in eenvoudige omstandigheden ontstaat. Jezus Christus, Zoon van God en Redder van de wereld, wordt in armoede geboren. Dit beeld is heel krachtig en slaat aan.
In zijn vroege eeuwen verbindt de Rooms-katholieke kerk zich gemakkelijk met volksfeesten en -gebruiken om zijn boodschap onder de mensen te brengen. Dat doet de kerk nu niet meer of met minder succes. Hoe kunnen ons geloof en onze kerk weer aansluiting vinden bij de belevingswereld van deze tijd?
Kerstmis is een feest van kleur, lichtjes, gezelligheid en rijke eettafels geworden. Heeft het ook een krachtige kerstboodschap? Vrede op aarde is in deze tijd een vrome wens. Een eigentijdse boodschap zou opnieuw kunnen vertrekken vanuit het oude verhaal dat God mens is geworden. Nu zou dat kunnen klinken als aandacht voor elkaar en ieder mens als individu respecteren. Zo gezien heeft Kerstmis nog altijd een tijdloze christelijke boodschap. Misschien kan Franciscus van Assisi opnieuw iets uitvinden dat vele eeuwen aanslaat. Dat moeten we franciscaan Mattie Jeukens vragen.
De os sluit af met “Kerstmis mag erg veranderd zijn, maar de mensen niet. Wij dieren weten dat.“ De ezel knikt instemmend. “Kerstshows kunnen tegenwoordig niet kleurrijk genoeg zijn. In onze eerste kerststal was al een bont gezelschap van herders, koningen, schapen en kamelen. We waren toen al hartstikke modern!”, balkt de ezel.
De os en de ezel lopen de Koepelkerk in. De warmte van Kerstmis en de geur van vers hooi komen hen tegemoet. De kerststalbouwers verwelkomen de twee gastvrij en hun voorgangers kijken van boven instemmend toe.
Kinderen hebben hun idee van kerstmis in bouwsels, tekeningen en woorden uitgedrukt. Helemaal van deze tijd. De ezel en de os lopen er bewonderend langs. In de creativiteit van veel kinderen ontbreekt de Bijbelse Kerstboodschap. De ezel en de os zien het, maar hebben vertrouwen in de toekomst, zoals dieren dat hebben.
De kerk stroomt vol, het Cantanti Felici Sint Gertrudis koor zingt prachtige liederen, kapelaan Austin preekt hartstochtelijk en de vele mensen voelen Kerstmis onder de huid kruipen op weg naar het hart.
En het lijkt alsof het kindje Jezus zijn armpjes uitstrekt naar iedereen binnen en buiten de Koepelkerk.
Willem Wolters.

Sjef Hutschemakers, Banholt 1931 – Sint Geertruid 2017

Eucharistievieringen in de Koepelkerk, december 2024:

1 december, eerste zondag van de Advent, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: jaardienst Ad Appels; overleden parochianen in de laatste 12 mnd
  • Muziek: Hub Wolfs; na afloop koffie .

Door celebrant gehouden preek:
Dierbare medechristen gelovigen, Van harte welkom vandaag in onze kerk om samen de eucharistie te vieren. Vandaag is de eerste zondag van de advent. Het woord advent, komt van het Latijnse woord “adventus” dat ‘aankomst’ betekent, ”God komt naar ons toe”. In onze kerk bereiden wij ons voor op Kerstmis met een adventskrans.
We hebben in onze kerk een mooie adventskrans. Op de krans staan vier kaarsen. De vier kaarsen duiden de vier zondagen aan die voorafgaan aan de geboorte van Jezus. De groene kleur van de krans betekent nieuw leven, namelijk dat Jezus nieuw leven naar de wereld heeft gebracht. De ronde structuur van de krans betekent de wereld, dat Jezus geboren werd voor de hele wereld. Het paars van het lint is de liturgische kleur van de advent. Wij hebben vandaag de eerste kaars aangestoken.
Advent is de tijd om ons leven voor te bereiden op Kerstmis. Afgelopen week heeft iemand me uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten. Ik heb ja gezegd, en mij werd gevraagd welk soort eten ik lekker vind. Ik heb geantwoord, dat ik alle Nederlandse eten lekker vind. Hij heeft me gezegd “ik zal voor u Indiaas eten koken”. Deze mensen zijn Nederlander, en in Nederland geboren maar hij wilde voor mij Indiaas eten maken, speciaal voor mij. Hij heeft twee halve dagen nodig gehad om het eten klaar te maken voor mij. Het eten was heerlijk lekker. Zo heeft hij voor mij bij zich thuis het eten voorbereid. Om het eten te bereiden heeft hij een dag nodig gehad om alles klaar te maken. Wij kunnen ook komende vier zondagen onze harten en handen openen voor de voorbereiding op Kerstmis.
Wij zijn mensen die altijd moeten zijn voorbereid in ons leven. Wij weten niet wanneer wat zal gebeuren. Daarom roept Jezus ons op tot moed, tot waakzaamheid met gebed. Geloof, hoop en liefde zijn de grote drie, dus de hoop is heel belangrijk, die maakt dat wij altijd in de toekomst kunnen kijken en erop vertrouwen dat het goed zal komen. Want God laat ons niet in de steek. Hij komt naar ons leven, naar elk moment van ons leven, naar mooie momenten, maar ook naar minder mooie momenten. Hij zal zeker in ons leven vrede en geluk brengen. Kijk naar de mooie dingen, de rijke ervaringen in ons leven. Denk maar aan de moeilijk momenten die wij goed hebben opgepakt.
Jezus zegt daarom tot zijn leerlingen: wees altijd waakzaam en bidt. Hetzelfde zegt de profeet Jeremia: Er komt een tijd, dat Ik de belofte vervul. Wij beginnen deze zondag een nieuw kerkelijk jaar. Alles wat nu gebeurt in onze omgeving geeft ons geen lekker gevoel. Maar Jezus zegt: blijft bidden en blijft altijd hopen. Want dit is niet het einde. Zoek wel mogelijkheden om mensen te helpen die in nood zitten. Speciaal voor de school in India. Wij kunnen ook die arme kinderen hoop en liefde geven voor een goede studie en een zinvol leven. Zo kunnen wij dit jaar advent en Kerstmis met mensen samen vieren Ik wens ons allen een mooie en gezegende adventstijd toe.
Amen.

8 december, tweede zondag van de Advent, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: Em. Deken L. Kleinen
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: cantor Eric Habets en organist Ton Vennix.

15 december, derde zondag van de Advent, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: organist Hub Wolfs.

22 december, vierde zondag van de Advent, om 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: stille H.Mis.

24 december, dinsdag, Kerstavond en Nachtmis om 20.00 uur in de kerk

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: jaardienst Corry Hameleers, zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: kerstliederen door gemengd koor Cantanti Felici Sint Gertrudis met cantor Eric Habets o.l.v. Ton Vennix.

25 december, woensdag, Hoogfeest van Kerstmis, 10.30 uur in de kerk

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: zang Ellie Stalmeijer en leerlingen, organist Ton Vennix.

26 december, donderdag, Tweede Kerstdag, geen H. Mis in de Koepelkerk maar wel in de O.L.V. Lourdeskerk om 10:30 uur.

29 december, zondag H. Familie, Jezus, Maria en Jozef, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: stille H.Mis.

Eucharistievieringen in de Koepelkerk, januari 2025:

1 januari, woensdag, H. Maria, Moeder van God, geen H. Mis in de Koepelkerk maar wel in de O.L.V. Lourdeskerk om 10:30 uur.

5 januari, zondag, Openbaring des Heren, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: kapelaan Austin
  • Misintenties: Mia Darding; zieke mede- en oud-parochianen; overleden parochianen in de laatste 12 maanden
  • Muziek: cantor Eric Habets en organist Ton Vennix.

12  januari, tweede zondag door het jaar, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: emeritus Deken L. Kleinen
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: orgelmuziek Hub Wolfs.

19 januari, derde zondag door het jaar, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: Kapelaan Austin
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: orgelmuziek Ton Vennix.

26 januari, vierde zondag door het jaar, H. Joannes Bosco, 10.30 uur in de kapel

  • Celebrant: Kapelaan Austin
  • Misintenties: zieke mede- en oud-parochianen
  • Muziek: stille H. Mis.

2 februari, vijfde zondag door het jaar, 10.30 uur in de kapel

EEN BIBLIOTHEEK OPZETTEN

PROJECTACHTERGROND
St. Antony’s College of Education, opgericht door het bisdom Kottar in India, is toegewijd aan het versterken van studenten uit plattelandsdorpen. Deze hogeschool dient als platform voor studenten om met vertrouwen hoger onderwijs te volgen en ondersteunt hun academische vooruitgang. De hogeschool is gevestigd in Amanattantheri, een gehucht in Vilavancode Taluk dat bekendstaat om zijn onderontwikkeling en streeft ernaar om betaalbaar onderwijs te bieden aan verarmde vissers en gemarginaliseerde boeren in de regio. De strategische ligging zorgt voor gemakkelijke toegang tot talrijke omliggende dorpen, waardoor onderwijs toegankelijker wordt voor de lokale gemeenschap.
De laatste tijd heeft het bisdom diepe bezorgdheid geuit over het gebrek aan toegang tot kwalitatief onderwijs voor kinderen uit kansarme gezinnen. Helaas is er vanwege financiële beperkingen en crises weinig nadruk gelegd op het opzetten van hoogwaardige onderwijsinstellingen met geavanceerde technologie in deze gebieden. Als gevolg hiervan hebben studenten uit plattelands- en economisch achtergestelde milieus te maken met aanzienlijke onderwijsachterstanden, wat leidt tot een opvallende ongelijkheid in hun academische prestaties in vergelijking met hun stedelijke en meer bevoorrechte leeftijdsgenoten.
Deze onderwijskloof beperkt hun vermogen om te concurreren in het hoger onderwijs en betere werkgelegenheidskansen te krijgen.

DOEL VAN HET PROJECT

Het primaire doel van dit project is om de kennis van kansarme kinderen en jongeren die in 32 onderontwikkelde vissers- en binnen dorpen wonen, te versterken en te verrijken. Dit zal worden bereikt door een goed uitgeruste bibliotheek op te zetten bij het St. Antony’s College of Nursing in Amanthantheri, bisdom Kottar. De oprichting van zo’n bibliotheek is niet alleen een relevante en dringende behoefte, maar ook een wens die wordt uitgesproken door de studenten en docenten van het college. Door toegang te bieden tot een goed uitgeruste bibliotheek, streeft het project ernaar om economisch kansarme vissers- en plattelandsstudenten te voorzien van formeel onderwijs en hun algemene kennis te vergroten. Dit zal hen op hun beurt in staat stellen om betere werkgelegenheidskansen te vinden en goed geïnformeerde, verantwoordelijke burgers te worden. Naast het directe doel, voorziet het project ook in resultaten op de langere termijn.
Het streeft ernaar om de algehele ontwikkeling van de 32 onderontwikkelde kust- en plattelandsdorpen te faciliteren, integratie en duurzaamheid te bevorderen. Door de studenten kennis en vaardigheden bij te brengen via de bibliotheek, wil het project bijdragen aan de holistische groei van de gemeenschappen, hen in staat stellen om ontwikkelingsproblemen te overwinnen en zelfredzaam te worden.

WAT ZULLEN WIJ DOEN?

Beste mensen jullie hebben gelezen over het project voor de arme kinderen in het bisdom in India. Ik heb jullie hulp nodig om deze college bibliotheek op te bouwen. Het kost heel veel moeite om het geld bij elkaar te krijgen. Ik weet heel goed over de situatie van de mensen in India. Dus als we samen onze handen en harten openen voor de arme kinderen in India, dan kunnen wij hen helpen bij hun studie aan het college aldaar.
Een bibliotheek is voor het onderwijs van enorm belang. Daarom vraag ik jullie hulp om deze kinderen te helpen. Jullie hoeven niet in een keer geld over te maken. Dit project duurt anderhalf jaar. Dus jullie kunnen een kleine bijdrage in het daarvoor bestemde mandje leggen achter in de kapel of kerk van de Koepelkerk. Of een kleine bijdrage overmaken naar mijn onderstaande bankrekeningnummer. Als veel mensen een klein of groot bedrag bij elkaar brengen, dan krijgen wij een groot bedrag in India. IBAN: NL 02 INGB 0662 6928 29 ten name van: A.A. JOSEPH. Alvast heel veel dank!
Kapelaan Austin

Expositie Kerststallen

Ook dit jaar is er in de Koepelkerk een bijzondere expositie van verschillende soorten kerststallen.  De kerststallen expositie is open op zondag 15 december vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur. Kinderen hebben uitgebeeld hoe zij kerstmis zien en beleven.
We hebben vrijwilligers nodig om de kerk open te houden en op de kerststallen te letten. Als iemand wil meehelpen, laat het ons weten. Bij voorbaat dank!

Elke donderdagmiddag om 14.30 uur: eucharistieviering Maria Gebedsgroep, in de kapel.
Elke zaterdagmorgen vanaf 8.00 uur Tewahedo Eritrese Orthodoxe Kerk, in de kerk.

Dinsdag 3 december en 7 januari middagconcert van 15:30-16:30 uur in de Dagkapel; inloop met koffie/thee vanaf 15.00 uur. Iedere eerste dinsdag van de maand.
DUO LYS: Liliane Silva piano en Valérie Stammet zang. Zij spelen en zingen werken van Duparc, Strauss, Schubert en Debussy.

Aanmelden voorbereiding Eerste Heilige Communie en Vormsel
Binnenkort begint de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie en het Vormsel. Aanmelden bij kapelaan Austin, tel.: 06 87971327 of e-mail arockiaaustin10@gmail.com. Kapelaan Austin kunt u altijd bellen.                                                                                                                    

Algemene informatie over de parochies Joannes Bosco en H. Hart van Jezus
– Kapelaan Austin, e-mail: arockiaaustin10@gmail.com, tel.: 0687971327;  Prof. Dumoulinstraat 1, 6224 BN Maastricht; link van de Facebookpagina:  https://www.facebook.com/koepelkerk
– Kerkbestuur: Armand Blanken, armand.blanken@kpnmail.nl, tel.: 0654331955, en Willem Wolters,  info@willemwolters.nl, tel.: 0646705520.

Kapelaan Austin brengt graag een huis- en ziekenbezoek. Hij kan de Heilige Communie bij u thuis geven.

Parochieblad Overkoepeling
Informatie voor de Overkoepeling van de maand februari kunt u opgeven t/m 22 december a.s. Misintenties die te laat voor de Overkoepeling worden aangeboden, kunnen wel tijdens de eucharistieviering worden voorgelezen.

Het zijn de vrijwilligers die onze geloofsgemeenschap vitaal houden. Extra handen en hoofden zijn altijd welkom. Er zijn activiteiten die veel of weinig tijd en energie vragen. Er is voor iedereen een passende kleine of grotere activiteit. Wij maken graag een afspraak.
Ons mooie kerkgebouw en haar toekomst verdient onderhoud, beheer en planning. Ook daar zijn de tijd en expertise van vrijwilligers van harte welkom. Er zijn kleine en grote klussen en activiteiten, voor elk wat wils.

Belangrijke telefoonnummers
Alarm Spoed: 112 
Alarm geen spoed: 0900-8844 (Politie)
Huisartsenpost: 043 – 7500123;  website: https://hapmaastricht.nl 
Pastorale hulpdienst via verpleegkliniek Larisa 043-3690670
Dekenaat Maastricht-Meerssen website: https://rkmaastricht.nl