kerkbestuur.html

Het kerkbestuur

De parochie H. Hart van Jezus heeft momenteel geen eigen pastoor.

In de Koepelkerk ontmoet men dus diverse priesters, meestal emeriti, die volgens een bepaald rooster de vieringen doen.

Deze priesters zijn ook beschikbaar voor uitvaarten of voor beperkte pastorale zorg.

Het moge duidelijk zijn dat bij een parochie een pastoor hoort.

Een tijdperk zonder eigen pastoor kan ook een zegen zijn.

Parochianen worden namelijk meer dan ooit getriggerd om hun kerk levend en open te houden. Ineens wordt velen duidelijk wat er allemaal moet gebeuren in een parochie en dat niets vanzelfsprekend is.

Had het Tweede Vaticaans Concilie niet de kerk als Communio voor ogen?

Wat een gebrek is kunnen we ook zien als een uitdaging.

In deze tijd is onze parochie meer dan ooit uitgenodigd om die gemeenschap te vormen!

Neem deel, doe mee, bouw mee, kom, vier, beleef, getuig van uw geloof!

Belangrijker dan stenen zijn mensen! Zijn vormen de kerk! Samen!

Toch blijft het kerkbestuur bij het bisdom Roermond pleiten voor een pastoor.

Het zou niet realistisch zijn om een eigen pastoor te verwachten. Hij zal meer parochies onder zijn hoede krijgen.

Tot de tijd dat het bisdom een pastoor gaat benoemen, hopen we dat velen zich geroepen weten om handen en voeten te geven aan de boodschap die wij in onze parochie met en voor elkaar willen vieren. Als volgelingen van Jezus Christus willen we het geloof samen in onze parochie beleven met elkaar, we willen ons erin verdiepen en het samen vieren.

Het kerkbestuur,

Willem Wolters, penningmeester

Armand Blanken, secretaris

Pastoor Jack Honings, administrator

Het bestuur heeft tot taak de belangen van de parochie te behartigen, de financiën te beheren en de gebouwen te onderhouden. Dit tot stimulering en het mogelijk maken van liturgie en pastoraat.

In geval van nood:
    bel 043 631 43 00

U kunt De Overkoepeling online lezen of downloaden.

Klik hier voor het Muziekprogramma van de Koepelkerk.

Rondleidingen voor groepen: alleen na afspraak via ons parochiekantoor, tel. +31 (0)43 3632641 of 06-51747599
    Ook kunt u een mail sturen naar koepelkerk.maastricht@gmail.com, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Graag ontvangen wij foto's (in hoge resolutie) van U!
    Neem contact op met het parochiekantoor.